Warsztaty kulinarne dla dzieci

Miłość do gotowania warto zaszczepiać w dzieciach od najmłodszych lat – i właśnie to robią nasze warsztaty kulinarne. W ich ramach uczestnicy nie tylko opanowują podstawowe umiejętności i techniki gastronomiczne oraz uczą się przyrządzania prostych i smacznych potraw, ale przede wszystkim rozwijają w sobie pasję. To jedyne takie warsztaty kulinarne dla dzieci w Warszawie. Nigdzie indziej Twoja pociecha nie odkryje tak wielu tajników kuchni i nie będzie miała możliwości tak swobodnego eksperymentowania ze smakami jak w przyjaznym i inspirującym środowisku Inca Play. Tutaj gotowanie to zawsze fascynująca przygoda, która pozwala dzieciom rozwijać wyobraźnię i uczyć się poprzez zabawę.

Freak Shake

Praktyczne zajęcia kulinarne dla dzieci pokazujące im, jak mogą samodzielnie tworzyć pyszne i fantazyjne koktajle mleczne. Korzystając z otrzymanych składników i narzędzi, własnej pomysłowości oraz wskazówek instruktora, każdy z uczestników komponuje w pełni unikalny freak shake w swoich ulubionych smakach i obficie dekoruje go różnorodnymi dodatkami: polewami, posypkami, owocami, ciastkami, bitą śmietaną itp. Przygotowując taki efektowny deser dzieci mogą liczyć nie tylko na smaczny poczęstunek i ochłodę w gorące letnie dni, ale też okazję do rozwijania kulinarnej wyobraźni i twórczej zabawy z jedzeniem.

Ciao Bambino

Warsztaty kulinarne dla dzieci uczące je przyrządzania od podstaw prawdziwej włoskiej pizzy. Pod okiem doświadczonego szefa kuchni mali kucharze poznają w praktyce cały proces powstawania tego pysznego dania: od wyrabiania i formowania ciasta, przez techniki przygotowania tradycyjnego sosu pomidorowego, po zasady doboru i kompozycji świeżych składników. W ten sposób uczą się podstaw bezpiecznej pracy w kuchni oraz rozwijają kulinarną kreatywność i zdolności manualne, a przy tym również czerpią dużo radości i satysfakcji z efektów własnej pracy, ponieważ mogą się nimi potem z przyjemnością zajadać.

Tajskie lody

Jedyne warsztaty kulinarne dla dzieci w Warszawie przybliżające im niecodzienną technikę przyrządzania deseru lodowego według oryginalnej tajskiej receptury. Instruktor krok po kroku pokazuje technikę mieszania, rozprowadzania i rolowania lodów oraz ich ozdabiania dodatkami, w razie potrzeby służy też radą, każdy z uczestników może więc sam przygotować taki smakołyk i udekorować go według własnego pomysłu, a potem oczywiście ze smakiem spałaszować. Takie zajęcia pozwalają dzieciom zdobyć praktyczne doświadczenie w kuchni, a jednocześnie dostarczają im mnóstwo radości i niezapomnianych wrażeń kulinarnych.

Koszyk0
Brak produktów w koszyku!
0